Vastaan nyt Noxin haasteeseen eli listaan tähän viisi tärkeintä asiaa minun joulussani.

1. Perinteet
-En voisi kuvitella viettäväni joulua jollakin toisella tavalla kuin nyt vietän. Pipareiden leipominen, kuusen hakeminen, sen koristelu... Olisi outoa olla jouluna jossakin aivan erilaisesa paikassa, jossakin ulkomailla, lämpimässä, ilman lunta. Lumi on aika tärkeää minulle, siitä emme taida tänä jouluna päästä nauttimaan :'< 

2. Tunnelma
- Kynttilät, koristeita pursuava joulukuusi, jouluruokien tuoksu, joulukoristeet ikkunalaudalla... Ne tekevät minulle sen oikean joulun.

3. Yhdessä olo ja hauskanpito
- Aattoiltamme vietämme äidin puoleisten isovanhempiemme luona, sinne tulevat myös serkkumme. Se kuuluu traditioon, olisi kamalaa jos joku vaikka sairastuisi, eikä pääsisi tulemaan (niin on käynyt...). Yhdessäolo on niin mukavaa, emme näe serkkujamme kovin usein... Joulupäivänä tai tapaninpäivänä taas isän puoleiset isovanhempamme tulevat meille tai me menemme heille.

4. Jouluruoat
- Ensimmäiseksi minulle tulee mieleen, että mitä joulu olisi ilman riisipuuroa? Riisipuuro on minusta parasta jouluruokaa. En valitettavasti kovin paljon välitä laatikoista, se harmittaa paljon. Kinkku kyllä menee hyvin :) Herkut on myös se yksi tekijä. Minulla on tapana mässäillä jouluna suuret määrät Fazerin suklaakonvehteja :P Ja pipareita :D

5. Lahjojen anto
- On ihanaa tehdä toinen iloiseksi antamalla hänelle paketin :) Ja onhan se mukavaa myös nähdä oman kuusen juurella ihan kiva kasa lahjoja. Teen siskoni kanssa aina ennen joulua jotain suklaanamusia, joita sitten annamme isovanhemmillemme ja muille sukulaisille lahjaksi. Suklaa saa kenet tahansa iloiseksi :)